مبارزه مجازی با تندروی

در پی وقوع سومین حمله تروریستی در بریتانیا طی سه ماه گذشته، نخست وزیر این کشور ترزا می درخواست راه اندازی کمپینی اینترنتی جهت مبارزه با گروه های افراط گرائی شد که از شبکه های اجتماعی جهت جذب نیروهای جدید و ارسال پیام هایشان استفاده می کنند. این موضوع سبب شده است تا برای بسیاری از افراد این پرسش مطرح شود که تروریست ها چگونه از اینترنت استفاده کرده و چگونه می توان از طریق اینترنت، فعالیت های ان ها را متوقف کرد؟

در این میان اصلی ترین سوال این است که چگونه شرکت ها و کمپانی های بزرگ اینترنتی می تواننداز انتشار ویدئوهای تبلیغاتی و پیام های این افراد در شبکه جهانی جلوگیری کنند؟

شرکت های بزرگ جهانی و تیم های انسانی بازبینی کننده محتوای این شرکت ها نقش مهمی در شناسائی و حذف نوشته ها و پیام های مرتبط با فعالیت های تروریستی ایفا می کنند. برای نمونه شرکت گوگل دارای تیمی قدرتمند و متشکل از هزاران نفر نیروی زبده در این زمینه است که با فعالیت های غیر مجاز در شبکه جهانی مبارزه می کنند.

در پاسخ به این سوال باید اعلام کرد که شرکت های بزرگ جهانی و تیم های انسانی بازبینی کننده محتوای این شرکت ها نقش مهمی در شناسائی و حذف نوشته ها و پیام های مرتبط با فعالیت های تروریستی ایفا می کنند. برای نمونه شرکت گوگل دارای تیمی قدرتمند و متشکل از هزاران نفر نیروی زبده در این زمینه است که با فعالیت های غیر مجاز در شبکه جهانی مبارزه می کنند.

شرکت های فیس بوک، مایکروسافت، تیوتر و یو تیوب نیز در سال های گذشته اقدام به راه اندازی تیم های ویژه مرتبط با این موضوع و همچنین پایگاه داده هایی از ردپای دیجیتالی فعالیت های تروریست ها و شناسائی تصاویر و ویدئوهای تهیه شده توسط آن ها کرده اند. این داده ها و ردیابی های انجام شده می تواند منجر به شناسائی سریع محتوای اینترنتی منتشر شده در رابطه با فعالیت های تروریستی بوده و منجر به حذف سریع این موارد از اینترنت و شناسائی کاربران متخلف شود.

پس از عملیات های تروریستی پل وست مینیستر لندن که در ماه مارس سال جاری رخ داد، گوگل و سایر شرکت های بزرگ اینترنتی با یکدیگر در زمینه همکاری در رابطه با مقابله با محتوای تروریستی در اینترنت توافق کردند.  بر اساس گزارش منتشر شده از سوی تویتر، طی شش ماه دوم سال 2016 بیش از 376 هزار و 890 حساب کاربری مختلف در این شبکه که مرتبط با فعالیت های تروریستی بودند، به حالت معلق درآمد که بیش از سه چهارم این حساب های کاربری توسط تیم توئیتر شناسائی شده و از این میان تنها 2 درصد از حساب های فوق در پی درخواست دولت ها و مراکز رسمی شناسائی شدند.

فیس بوک نیز با اعلام آماده باش به اعضای تیم بازرسی خود از آماده بودن جهت شناسائی هر نوع پیام یا محتوای تهدید امیز خبر داده و همچنین نسبت به شناسائی حساب های کاربری که احتمال مرتبط بودن آن ها با تروریست ها وجود دارد اقدام کرده است. در این میان گزارش های سایر کاربران در زمینه فعالیت های تروریستی نیز می تواند بسیار مفید و کارگشا باشد.

به اعتقاد کارشناسان، این مبحث یعنی وظیفه شهروندی کاربران شبکه های مختلف اجتماعی نیز بسیار مهم ارزیابی شده و هر یک از کاربران به عنوان عضوی از شبکه های جهانی موظف به گزارش موارد مشکوک و پیام هایی هستند که می تواند مرتبط با فعالیت های تروریستی باشد. گسترش و وسعت  بسیار زیاد فضای مجازی می تواند جولانگاه مناسبی برای تروریست ها باشد که پیدا کردن تمامی موارد مرتبط با این نوع فعالیت ها از سوی تیم های تخصصی شرکت ها، کار دشواری است و همکاری و مسئولیت پذیری کاربران می تواند بسیار راهگشا بوده و تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری  از فعالیت تروریست ها و محدود کردن آن ها داشته باشد.

منبع: phys.org

ترجمه: احسان محمدحسینی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا