ضرورت ایجاد نقشه راه و اقدامات تیمی برای درمان سرطان

 دکتر فرشید اربابی اظهار کرد: با توجه به سیاست های کلان کشوری و دیدگاه اقتصاد مقاومتی، بهتر است از تجربه های موفق کشورهای اروپایی در درمان سرطان و دوری گزیدن از تجربه های پرخرج و بدون حاصل کشورهای آمریکایی، مورد نظر قرار گیرد.
وی افزود: سیستم های سلامت در کشور ما به گونه ای نیست که بیمار ابتدا به پزشک خانواده مراجعه کند و پس از آن به پزشک متخصص انکولوژی ارجاع شود. لذا خود فرد به پزشکان مختلف مراجعه می‌ کند که همین موضوع یکی از علل تشخیص دیرهنگام و شروع کارهای غیرضروری است. 
این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی تأکید کرد: همانطور که قبل از جراحی مشاوره متخصص بیهوشی لازم می باشد، بهتر است جراح قبل از نمونه برداری و انجام جراحی با متخصص آنکولوژی نیز مشاوره انجام دهد و در واقع یک تیم درباره سرنوشت درمانی بیمار تصمیم بگیرند. 
وی با اشاره به خلأء رویکرد درمانی جامع در درمان سرطان و درمان تیمی گفت: گاهی اوقات با بیماری مواجه هستیم که مدتها قبل از ارجاع به متخصص رادیوتراپی و انکولوژی بدون ضرورت شیمی درمانی شده اند مثلاً در سرطان هایی مانند حنجره، شیمی درمانی به تنهایی نقشی ندارد.
اربابی، در ارتباط با مهمترین چالش ها و دغدغه ها در حوزه درمان سرطان اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات در این زمینه عدم ورود بیمار به پروسه درمان از راه مناسب است. 
وی اظهار کرد: بسیاری از بیماران پس از جراحی به پزشک متخصص درمان سرطان ارجاع داده می شوند و این در حالی است که در مواردی انجام جراحی، اجرای سایر درمان های تکمیلی سرطان را سخت و یا حتی غیرممکن می کند. برای مثال در سالیان گذشته ابداع روش های جدید درمان رادیوتراپی و شیمی درمانی همزمان سرطان رکتوم باعث شده که برای بسیاری از بیماران بتوان جراحی های کوچکتر انجام داد و بیماران بدون نیاز به داشتن کیسه کولستومی، به زندگی طبیعی و با کیفیت خود ادامه دهند.
وی افزود: تنها در صورتی می‌توان گفت که جراحی اولین گزینه درمان سرطان است، که بیمار توسط متخصص رادیوتراپی و شیمی‌ درمانی بررسی کامل شده باشد. 
اربابی ادامه داد که در موارد زیادی مانند سرطان سینه در زنان، اقدامات شیمی درمانی قبل از جراحی منجر به نتایج بهتری می شود یا در مواردی مثل سرطان معده یا مری انجام رادیوتراپی و شیمی درمانی همزمان می تواند طول عمر بیشتری ایجاد کند یا در مواردی مثل سرطان حنجره رادیوتراپی نیاز به جراحی را کاملاً برطرف می کند.
این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی اضافه کرد: البته این مشکل تنها اختصاص به ایران نداشته و در بسیاری از کشورها نیز به درجات مختلف دیده می شود. همچنین در شهرهای مختلف کشور هم شدت آن متفاوت است. 
وی گفت: خوشبختانه این مشکل با افزایش تعداد دانش آموختگان رشته رادیوتراپی و انکولوژی و افزایش بخش های کلینیکال انکولوژی هر چند رو به کاهش دارد اما همچنان مشکل بزرگی در درمان سرطان است. لذا نقش رسانه ها در افزایش دانش و آگاهی مردم و بیماران در این زمینه بسیار پررنگ است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا