ساخت سلول‌های خورشیدی که فتوسنتز می‌کنند

فتو سنتز  سنتز نوری فرآیندی زیست‌شیمی است که در آن، انرژی نورانی خورشید توسط گیاهان و برخی از باکتریها به انرژی شیمیایی ذخیره‌شده در مواد غذایی آن‌ها تبدیل می‌شود. کمابیش همهٔ ارگانیسم‌های روی زمین به آن وابسته‌اند. در عمل فتوسنتز، اندام‌هایی مانند برگ که دارای سبزینه هستند، کربن دی‌اکسید، آب و نور را جذب‌کرده و به کلروپلاست می‌رسانند. طی واکنش‌هایی که درون کلروپلاست انجام می‌گیرد، این مواد به اکسیژن و کربوهیدراتها تبدیل می‌شوند. تمامی اکسیژن کنونی موجود بر روی زمین، فرآوردهٔ فتوسنتز است. بسیاری از محققان در جهان تلاش می کنند تا از این فرآیند برای ساختن سوخت‌های خورشیدی یا صفحات خورشیدی استفاده کنند. کاری که محققان کشورمان موفق به انجام آن شده‌اند.

به گزارش سیناپرس و به نقل از مهرنیوز؛ محققان در کشور سلول‌های خورشیدی را تولید کردند که فرآیندی مشابه فتوسنتز انجام می‌دهند. راحله محمدپور مجری پروژه «ساخت سلول های فوتوولتایی نانوساختاری هیبریدی معدنی/بیولوژیکی» که این طرح را با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی به اتمام رسانده اظهار کرد: به علت محدود بودن منابع فسیلی در چند سال آینده چاره ای جزء استفاده از انرژی های تجدید پذیر و پاک وجود ندارد و این مسئله رویکردی جهانی است. در میان انرژی های تجدیدپذیر نیز انرژی خورشیدی از پاک ترین انرژی ها است که در کشور ما نیز به وفور وجود دارد.

 

محمدپور ادامه داد: بنابراین محققان در کشورهای مختلف برای بهره وری از این انرژی به دنبال ساخت و تولید سلول های خورشیدی با بازدهی بالا، هزینه تولید پایین و پایداری زیاد هستند. در این طرح نیز ساخت سلول های فوتوولتایی مد نظر قرار گرفت تا سلول های خورشیدی شبیه به برگ را تولید کنیم.

 

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف همچنین ابراز کرد: در واقع با استفاده از مواد بیولوژیکی موجود فرآیندی مشابه فتوسنتز را در سلول های خورشیدی شبیه سازی کنیم تا با استفاده از پروتئین و کلروفیل فتوالکترون های نانو ساختار حساس شوند. این سلول خورشیدی در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شده است البته با وجود هزینه ساخت پایین این سلول ها به علت وجود الکترولیت مایع این سلول ها مشکل پایداری دارند. تحقیقات در حوزه پایداری سلول های خورشیدی در مرز دانش قرار داشته و محققان در این حوزه مشغول فعالیت هستند

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا