افزایش بهره‌وری در صنعت شیلات

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، ایران یکی از بزرگترین مراکز پرورش ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در دنیا به شمار می‌آید.در سال‌های اخیر،میزان تولید این نوع ماهی به دلیل خشکسالی با کاهش چشمگیری مواجه بوده است. ازاین‌رو محققان این حوزه به دنبال راهکارهایی برای افزایش تولید این نوع ماهی با توجه به مشکلات ناشی از خشکسالی بوده‌اند. در این راستا، فناوری نانو می‌تواند محققان این حوزه را در افزایش تولید این ماهی یاری نماید.
دکتر سعید کیوان شکوه پژوهشگر دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر ضمن یادآوری تأثیر کم‌آبی و خشکسالی، هدف از انجام این طرح را افزایش تراکم کشت قزل‌آلای رنگین‌کمان بدون کاهش رشد، بازماندگی و آسیب دیدن ایمنی این‌گونه ماهی، با افزایش نانومکمل ها به جیره‌ غذایی آن‌ها عنوان نمود. 
وی در ادامه افزود:اضافه کردن نانومکمل ها به جیره غذایی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان موجب شد تولید این نوع ماهی در واحد حجم افزایش قابل‌توجهی داشته باشد و در مصرف آب صرفه‌جویی شود.
به گفته‌ی کیوان شکوه افزایش تراکم می‌تواند منجر به کاهش رشد و بروز استرس در ماهی قزل‌آلا بشود و سیستم ایمنی بدن ماهی را تحت تأثیر قرار دهد. اما با افزودن ویتامین E و نانوذرات سلنیوم به جیره‌ غذایی، افزایش کشت بدون کاهش رشد و بروز استرس امکان پذیر شده است. 
در تحقیق حاضر پرورش ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در تراکم پایین (20 کیلوگرم بر مترمربع) و بالا (80 کیلوگرم بر مترمربع) به مدت دو ماه انجام شده و در طول دوره‌ آزمایشی ماهی ها با استفاده از جیره‌ مکمل شده با ویتامین E و نانوذرات سلنیوم و یا جیره غذایی عادی تغذیه شده‌اند. سپس شاخص‌های رشد، ایمنی، استرس و بیان ژن در گروه‌های آزمایشی مورد مقایسه قرار گرفته است.
نتایج آزمایش‌های انجام شده امکان افزایش کشت تا میزان 80 کیلوگرم بر مترمکعب به کمک مکمل حاوی نانوذرات سلنیوم و ویتامین E را تائید می‌کنند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا