انتخاب درمان مناسب افسردگی با اسکن مغزی

به گزارش ایرنا، معمولا پزشکان برای تشخیص افسردگی از بیمار می خواهند که احساسات مختلف خود را توصیف کند و از طریق این مشاوره‌های بالینی افسردگی را تشخیص می‌دهند. با استفاده از این روش های متداول، افسردگی به دلیل اینکه هیچ نشانگر بیولوژیکی خاصی ندارد، در اکثر مواقع تشخیص داده نمی‌شود و در تمام ارکان زندگی بیمار تاثیر می‌گذارد. افسردگی در صورت عدم تشخیص یکی از مهمترین علل خودکشی در سراسر جهان است. گاهی اوقات عواملی مانند کاهش اشتها و کاهش وزن نیز در افراد مبتلا به افسردگی دیده می‌شود. از طرفی محققان به دنبال ژن های دخیل در این عارضه هستند. اختلال خواب، کاهش تمرکز، بی علاقه بودن به انجام کارهای مختلف و زندگی نیز از علایم مهم افسردگی هستند.
مطالعات جدید محققان دانشگاه لندن شرقی نشان می‌دهد افسردگی مغز بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ماده خاکستری در لوب لیمبیک مغز بیماران مبتلا به افسردگی کمتر از افراد عادی است. محققان با استفاده از الگوریتم های توسعه یافته توسط هوش مصنوعی دریافتند الگوی مغزی بیماران مبتلا به افسردگی با افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند، متفاوت است. علاوه بر ماده خاکستری، حجم ماده سفید مغز نیز تحت تاثیر افسردگی قرار دارد. محققان معتقدند اسکن MRI مغز قادر به تشخیص قطعی افسردگی است، از طرفی با استفاده از این روش می‌توان کارایی داروهای مختلف و روند درمان بیماری را بررسی کرد.
محققان در تلاشند با استفاده از اسکن، الگوی مغزی بیماری های عصبی دیگر از جمله اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی را نیز بررسی کنند.
حدود 350 میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند و این اختلال مهمترین عامل ناتوانی در سراسر جهان محسوب می شود. نتایج این تحقیقات در نشریه Psychiatry منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا