استفاده از نور برای کنترل انحنای پلاستیک

به گزارش ایرنا، مهمترین ویژگی شیوه جدید این است که به جای تاخوردن ساختارهای پلاستیکی دوبعدی در امتداد خطوط مستقیم و ایجاد ساختارهای چندوجهی سه‌بعدی، صفحات پلاستیکی خم می‌شوند و ساختارهای منحنی شکلی ایجاد می‌کنند. 
این محققان در سال 2011 میلادی توانستند با استفاده از یک چاپگر جوهری ساده نقش‌هایی را روی صفحات پلاستیکی چاپ کنند و پس از تابش اشعه فرابنفش روی پلاستیک آن را به شکل یک ساختار سه‌بعدی خم کنند. محققان با تغییر ضخامت و الگوی طرح‌های چاپ شده روی پلاستیک توانستند نحوه خم شدن آن را کنترل کنند. 
اما اکنون محققان از همین رویکرد برای دستیابی به نتیجه دیگری بهر ه می‌برند. درواقع محققان با کنترل تعداد خطوط چاپ شده و میزان جوهر پخش شده روی پلاستیک می توانند تعداد ساختارهای منحنی را کنترل کنند. در تمام این ساختارها از میزان مشابهی جوهر استفاده می‌شود و تنها عامل تعیین کننده شکل ساختارها، محل چاپ جوهر روی پلاستیک است. محققان برای پیش بینی شکل نهایی ساختارهای سه‌بعدی که با استفاده از این شیوه ایجاد می‌شوند، یک نرم‌افزار کامپیوتری توسعه داده‌اند.
پیش از این روش‌های مختلفی برای خم کردن مواد نرم ابداع شده است؛ اما این اولین بار است که گروهی از محققان توانسته‌اند همان نتایج را با استفاده از ترموپلاستیک که یک ماده سخت و محکم است، به دست آورند. ساختارهایی که با استفاده از این شیوه تولید می‌شوند، بر خلاف مواد نرم، پس از قطع تابش پرتو فرابنفش نیز شکل خود را حفظ می‌کنند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا