ساخت سانتریفیوژ 20 هزار دور در دقیقه

دانشمندان معمولا دستگاه سانتریفوژ را برای جدا کردن ذرات جامد از یک مایع یا تقسیم مخلوط مایعات به اجزای مختلف آن به کار می‌گیرند. مخلوط را درون لوله‌ای قرار می‌دهند که طوری قرار داده شده‌است که با چرخش دستگاه، به سمت خارج از مرکز حرکت می‌کند و به حالت افقی قرار می‌گیرند. در این حالت، نیروی گریز از مرکز می‌خواهد که مخلوط را برخلاف مرکز سانتریفوژ براندو از این نقطه دور کند و ذرات یا مایع سنگین تر بیش تر به سمت بیرون (یا ته مخلوط) رانده می‌شوند. وقتی سانتریفوژ از حرکت باز می‌ایستد، مواد به همین حالت غیر مخلوط می‌مانند. خون و سایر نمونه‌های بیولوژیکی را معمولاً به وسیله دستگاه سانتریفوژ جدا می‌کنند. سریع‌ترین سانتریفوژ با نام «فرامرکز گریز» با سرعت ۲۰۰۰۰۰ دور در دقیقه می‌چرخد. این دستگاه‌ها در کارهای آزمایشگاهی برای جدا کردن بخش‌های مختلف محلول‌ها به کار برده می‌شود. خون یکی از محلول‌هایی است که به وسیله سانتریفیوژ می‌توان، به تحلیل و جداسازی آن دست زد. حالا محققان کشور در یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید سانتریفیوژهای ۲۰ هزار دور در دقیقه برای مراکز درمانی و تحقیقاتی شدند.

به گزارش سیناپرس و به نقل از مهرنیوز؛ غلامعلی فلاتی مجری طرح و مدیرعامل یک شرکت‌ دانش‌بنیان تولیدکننده سانتریفیوژهای ۲۰ هزار دور در دقیقه در مراسم بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از این شرکت گفت: «این دستگاه کاربردهای تحقیقاتی و کلینیکالی دارد که می‌تواند با دقت ۲RPM، اقدام به آنالیز خون کند». وی افزود: «این دستگاه می‌تواند با سرعت بالایی، سِرم را از پلاسمای خون جداسازی کند؛ همچنین این دستگاه می‌تواند برای تشخیص سرطان‌های زنان در بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار گیرد».

 

فلاتی با اشاره به شیوع سرطان رحم در کشور گفت: «این دستگاه با سرعت و دقت بالا و خطای کم در آزمایشگاه‌های تشخیص طبی می‌تواند سلول‌های سرطانی را تشخیص دهد». وی با بیان اینکه تولید این دستگاه با تجهیزات تمام ایرانی بوده است، اظهار داشت: «تنها موتور سانتریفیوژ ۲۰ هزار دور در دقیقه توسط یک شرکت اروپایی ساخته شده است، زیرا تنها این شرکت توانایی تولید موتور با حجم کم و توان بالا را دارد؛ این شرکت در حوزه تولید توربین‌های هوایی فعالیت می‌کند».  این مجری طرح با بیان اینکه ما تنها با یک شرکت آلمانی رقابت می‌کنیم، گفت: «تنها یک شرکت در آلمان موفق به تولید چنین سانتریفیوژهای کاربردی در مراکز تحقیقاتی و بیمارستان‌ها را دارد». فلاتی با بیان اینکه ما در دنیا توانستیم برای اولین بار سانتریفیوژ ۲۰ هزار دور در دقیقه را به تولید برسانیم، تصریح کرد: «این شرکت آلمانی تاکنون توانسته سانتریفیوژ  ۱۸ هزار دور در دقیقه را به تولید برساند». 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا