ارتقای سلامت دام‌ها با فرآورده‌های دارویی محققان ایرانی

به گزارش ایسنا ،پرورش صنعتی دام که بتواند نیاز جامعه مصرف را تامین کند، نیازمند الزاماتی است که سلامت دام‌ها از مهمترین آن بشمار می‌رود و تحقق این امر در گرو دستیابی به دانش‌ و فناوری‌ داروهای مورد نیاز در این زمینه است.

در این راستا برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان کشور گام‌هایی برداشته‌اند.

عبد الرحیم مطهری، مجری طرح با اشاره به داروهای تولیدشده در حوزه دام، گفت: داروی لینکومایسین به منظور جلوگیری از تکثیر باکتری‎‌ها یکی از محصولات تولید شده است و برای درمان عفونت‌های ناشی از میکروارگانیسم‌های حساس به لینکومایسین و اسپکتینومایسین در گاو، گوساله، گوسفند، بز، مرغ، سگ و گربه قابل استفاده است.

وی استروپن را از دیگر داروهای تولید شده ذکر کرد و یادآور شد: این دارو نوعی پنی‌سیلین است که برای درمان عفونت‌های ناشی از ارگانیسم حساس به این دارو چون گونه‌های مختلف لیستریا، استرپتوکوکوس و سالمونلا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مطهری با بیان اینکه در مطالعات خود موفق به تولید داروی فسویت شدیم، خاطرنشان کرد: این دارو در پیشگیری و درمان اختلالات متابولیکی حاد و ناشی از تغییر در متابولیسم کلسیم و فسفر شامل راشیتیسم در دام‌های جوان و نرمی استخوان در دام‌های بالغ، فلج بعد از زایمان در گاوهای شیری، رشد کم و ناباروری کاربرد دارد.

وی با تاکید بر ضرورت دستیابی به جامعه سالم از طریق غذای سالم، اظهار کرد: بسیاری از کشورهای اروپایی در برنامه‌ریزی‌ها و راهبردهای خود اولویت بالاتری برای تامین سلامت دام و طیور نسبت به تامین داروهای انسانی قائل هستند؛ چراکه سالم نبودن دام می‌تواند سلامت جامعه را به خطر اندازد.

مجری طرح با مهم دانستن نقش تجهیزات و امکانات مطابق با استانداردهای بین‌المللی و داخلی، گفت: استفاده از فناوری تولید طبق فارماکوپه‌هایUSP ، BP  و JP تولید بیش از 50  هزار واحد داروی استریل تزریقی ممکن شده و با توجه به فعالیتی که در بخش تحقیق و توسعه داریم، این میزان افزایش خواهد داشت.

مطهری، مهمترین مزیت داروهای تولیدشده را کیفیت بالا هم‌پای نمونه‌های خارجی و قیمت‌هایی پایین‌تر از نمونه‌های خارجی ذکر کرد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا