ارتباط رژیم غذایی مدیترانه ای و کاهش روند پیر

 تیمی از محققان اروپایی دریافته اند رژیم غذایی مدیترانه ای موجب کاهش میزان پروتئین واکنشی Cکه یکی از نشانگرهای اصلی التهابی مرتبط با روند پیری است، می شود.

پروتئین واکنشی C نام پروتئینی سنتز شونده در کبد در پاسخ به فاکتورهای آزادشده از ماکروفاژ و سلول چربی است که در موارد التهاب و روماتیسم در خون افزایش می‌یابد.

در روماتیسم و التهاب و تورم حاد، پروتئینی با نام C در خون آزاد می‌شود که در حال طبیعی به ‌میزان بسیار کم در پلاسما موجود است. این پروتئین با فسفوکولین موجود در غشای سلول در محدوده التهاب و همچنین با T-Cell ترکیب شده و از فعال شدن T-Cell توسط آنتی‌ژن جلوگیری می‌کند.

تاثیر مثبت دیگر این رژیم غذایی این است که میزان از بین رفتن استخوان در افراد مبتلا به آرتروز کاهش می یابد. همچنین سایر پارامترهای دیگر نظیر حساسیت به انسولین، سلامت قلب-عروق، سلامت گوارش و کیفیت زندگی هم در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت.

پروفسور کلودیا فرانچسکی، مدیر این پروزه تحقیقاتی از دانشگاه بلوگنا ایتالیا، در این باره می گوید: «این اولین پروژه ای است که با چنین جزئیاتی تاثیرات رژیم غذایی مدیترانه ای را بر روی سلامت جمعیت مسن مورد بررسی قرار داده است. ما با استفاده از قوی ترین و پیشرفته ترین تکنیک های موجود و آنالیز میکروبیوم های روده به تاثیرات رژیم غذایی مدیترانه ای بر روی جمعیت بالای ۶۵ سال پی بردیم.»

این پروژه تحقیقاتی در پنج کشور اروپایی فرانسه، ایتالیا، هلند، لهستان، و بریتانیا اجرا شد و شامل ۱۱۴۲ شرکت کننده بود. در این تحقیق رژیم غذایی هریک از افراد شرکت کننده مورد ارزیابی قرار گرفت.

به گزارش مهر،محققان در پایان دریافتند روند پیری در افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کردند به مراتب آهسته تر است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا