نقش موثر موسیقی بر یادگیری کودکان

سینا پرس: نتایج تحقیقات دکتر نینا کراوس، عصب شناس دانشگاه نورس وسترن (Northwestern) که بر اساس مطالعه بر روی صدها کودک شرکت کننده در کلاس های آموزش موسیقی انجام شده، تاثیراتی که یادگیری موسیقی می‌تواند بر روی مغز کودک داشته باشد را به خوبی نشان داده است.

کراوس می‌گوید: تحقیقات ثابت کرده اند که یادگیری موسیقی، تغییراتی در اعصاب کودکان ایجاد می‌کند که باعث می‌شود  توانایی آنها برای یادگیری افزایش یابد. این تغییرات بدین گونه است که اعصاب و مغز کودکی که تحت آموزش موسیقی قرار دارد، می‌تواند صداها را در یک محیط شلوغ، مثل کلاس درس یا زمین بازی، از هم تمیز دهد و در نتیجه تمرکز کودک بالا می‌رود و در کلاس درس، راحت تر روی درس متمرکز می‌شود.

همچنین از تاثیرات آموزش موسیقی این است که حافظه کودک تقویت می‌شود و توانایی اش در برقراری ارتباط با دیگران افزایش می‌یابد. در مقایسه با کودکانی که آموزش موسیقی می‌بینند و کودکانی که این آموزش را ندیده اند، گروه اول تمایل بیشتری برای مطالعه و تمرکز روی مطلبی خاص نشان می‌دهند.

طی این تحقیقات همچنین نشان داده شده است نوجوانانی که موسیقی می‌دانند، به صداها واکنش سریعتر و دقیق تری نشان می‌دهند.

کراوس دو گروه از کودکان را که در ابتدای تحقیق توانایی خواندن و هوش تقریبا یکسانی را داشتند مورد بررسی قرار داد. به یک گروه آموزش موسیقی داده شد و گروهی دیگر این آموزش را ندیدند. پس از طی یک سال، امواج مغزی آنها را در حالی که به صدایی مشخص گوش می‌کردند مورد بررسی قرار گرفت. این صدا به  گونه ای بود که یک کلمه مدام تکرار می‌شد در حالی که صدای زمینه ای نیز پخش می‌شد تا شنیدن کلمه دشوار شود.

در این مقطع از زمان، تفاوت چندانی بین امواج مغزی افراد این دو گروه دیده نشد. ولی پس از گذشت دو سال، کراوس این آزمایش را تکرار کرد و مشخص شد امواج مغزی کودکانی که موسیقی آموخته بودند، بسیار قوی تر از کودکان گروه دیگر است.

این بدین معناست که نمی‌توان از اینگونه آموزش ها و برنامه ها انتظار تاثیرگذاری فوری داشت.

بنا بر تحقیقات، تاثیر آموزش موسیقی بلند مدت بوده و حتی زمانی که آموزش متوقف می‌شود نیز مغز قدرت و توانایی خود را حفظ خواهد کرد.

کراوس از تعدادی از دانشجویان نیز درباره اینکه آیا در کودکی آموزش موسیقی دیده اند با نه سوال کرد و به این نتیجه رسید دانشجویانی که بیش از 5 سال آموزش موسیقی دیده‌اند، نسبت به سایرین به صداها واکنش سریعتر و بهتری نشان می‌دهند.

کراوس در پایان تاکید کرد: میلیون ها دلار خرج داروهایی می‌کنیم که توانایی یادگیری و تمرکز را در کودکانمان بالا ببرند. ولی اکنون راه حلی پیش روی ماست که به وسیله آن فرزندانمان در ساعت‌هایی که در مدرسه نیستند می تواندد به خوبی این توانایی ها را در خود افزایش دهند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا