تاثیر قهوه بر کاهش خطر بروز ام.اس

پژوهش های پیشین نشان داده بود که مصرف قهوه به کاهش خطر بیماری های پارکیسنون و آلزایمر می انجامد. این بار پژوهشگران به سراغ نقش قهوه در کاهش خطر روز ام.اس رفتند و به یافته های جالبی رسیدند.

پژوهشگران به بررسی مجدد مطالعه ای که بر روی 1629 فرد دارای ام.اس و 2807 فرد سالم در سوئد و نیز مطالعه ای دیگر بر روی 1159 فرد مبتلا به این بیماری و 1172 فرد سالم در ایالات متحده پرداختند. در این مطالعات، میزان مصرف قهوه در میان افراد مبتلا به ام.اس یک و پنج سال پیش از بروز نشانگان این بیماری مورد بررسی قرار گرفت. البته در پژوهش مربوط به سوئد، ده سال پیش از بیماری نیز مورد بررسی قرار گرفت. این میزان با مصرف قهوه توسط افرادی که به ام.اس دچار نمی شدند مقایسه شد. البته در هر دو مطالعه، عوامل دیگری نظیر سن، جنسیت، مصرف دخانیات، شاخص توده بدنی و میزان قرارگیری در معرض آفتاب نیز بررسی شد.

مطالعه انجام شده در سوئد نشان داد که احتمال ابتلا به این بیماری در افرادی که قهوه نمی خوردند از احتمال بروز این بیماری در افرادی که حداقل شش فنجان قهوه در روز مصرف می کردند بیشتر بود. همچنین مصرف قهوه بین 5 تا 10 سال پیش از بروز نشانگان بیماری نیز اثرات مثبتی داشت.

در مطالعه آمریکایی نیز مشخص شد احتمال ابتلا به ام.اس افرادی که قهوه نمی نوشیدند، یک و نیم برابر بیشتر از کسانی که از یک سال پیش از پدیدار شدن نشانگان، چهار قنجان (یا بیشتر) قهوه می نوشیدند بود.

منبع

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا