کد خبر : 2506 یکشنبه 03 اسفند 1393 - 07:33:58
زنان-مبتلا-به-ام-اس-مواد-غذایی-حاوی-آنتی-اکسیدان-بخورند

زنان مبتلا به ام اس مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان بخورند

مطالعات پژوهشگران دانشگاه جانز هاپکینز در بالتیمور نشان می دهد که رژیم غذایی اکثر زنان مبتلا به ام اس در مقایسه با زنان سالم، فاقد مقدار کافی از مواد غذایی ضد التهاب و آنتی اکسیدان است.

به گزارش ایرنا از هلث، تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی اغلب این بیماران، از نظر منابع ویتامین E، فولات (فولیک اسید) و منیزیم فقیر است. 

در این گزارش آمده است که مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان و مواد ضد التهابی، پیامدهای مهمی در سیستم عصبی زنان دارند و کمبود این مواد می تواند یکی از دلایل ابتلا به ام اس باشد. همچنین این تحقیق نشان می دهد که وجود این مواد غذایی در رژیم بیماران مبتلا به ام اس، باعث کاهش پیشرفت بیماری می شود.

آنتی اکسیدان به ترکیباتی گفته می شود که از سلول در مقابل صدمات جلوگیری کند. این ترکیبات می توانند طبیعی یا مصنوعی باشند. 

آنتی اکسیدان های اصلی عبارتند از : 

-لوتئین : این گروه آنتی اکسیدان در انواع کلم (کلم بروکلی، گل کلم و برگ کلم)، انواع میوه ها، سبزیجات نشاسته ای (ذرت، نخود فرنگی) تخم مرغ و سبزیجات برگ دار وجود دارد. 

-سلنیوم : یک ماده معدنی موجود در غذاهای گیاهی، تخم مرغ، مرغ، گوشت قرمز، حبوبات و ماهی است. 

-کاروتنوئیدها : رنگدانه هایی است که باعث رنگ زرد و نارنجی میوه هایی از قبیل هویج، خربزه و سیب زمینی می شود. 

-لیکوپن : یک ماده شیمیایی موجود در میوه و سبزیجات قرمز از جمله گوجه فرنگی و هندوانه است. 

-ویتامین A : در هویج، سیب زمینی، سبزیجات برگ دار تیره رنگ و زردآلو به وفور وجود دارد. 

-ویتامین C : در مرکبات، سیب زمینی، آناناس، کلم بروکلی، اسفناج و انواع توت وجود دارد. 

-ویتامین E : آجیل، کره بادام زمینی، جوانه گندم، اسفناج، سویا، ماهی، آوکادو و روغن گیاهی حاوی این ویتامین هستند. 

گوجه فرنگی، انواع توت ها، فلفل، هویج، اسفناج، زردچوبه، زنجبیل، بذر کتان، انواع آجیل و غلات سبوس دار نیز دارای خواص ضد التهابی هستند.

مولتیپل اسکلروزیس یا MS، یک بیماری مزمن عصبی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت های سالم سیستم عصبی مرکزی حمله می کند. ام اس بر اثر پاسخ سیستم ایمنی بوجود می آید و باعث التهاب در سیستم عصبی مرکزی می شود. التهاب، باعث نابود شدن میلین می شود. میلین یک بافت چربی است که از رشته های عصبی محافظت می کند. 

سن ابتلا به این بیماری معمولا بین 20 تا 50 سالگی است و احتمال بروز آن در زنان دو برابر مردان است. 

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر بیش از 2.3 میلیون نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند.

مهمترین علایم بیماری ام اس، ضعف، سفت شدن عضلات، سوزن سوزن شدن و بی حسی اندام ها، دوبینی، سرگیجه، اختلال در تعادل و خستگی مزمن است. 

نتایج این تحقیقات در 67 امین نشست سالانه نورولوژی آمریکا در واشنگتن دی سی مطرح شده است. 
 

کلید واژه ها: رژیم غذایی - آنتی اکسیدان - ام اس -
نظرات شما

[کد امنیتی جدید]